Schokkend: slapende leeuw wordt doodgeschoten

De 64-jarige Guy Gorney heeft de mooiste dag uit zijn leven beleefd. Tijdens een reis ergens in Afrika vond hij een prachtige leeuw die midden op de savanne zijn roes lag uit te slapen. Gorney, die voor zijn hobby jaagt, twijfelde geen moment en strafte de leeuw voor zijn luie domheid.

Wat volgde was geen fijn gezicht. De leeuw werd door een kogel gewekt en kon in paniek niet achterhalen waar de pijn opeens vandaan kwam. Met een spasme probeerde hij op te staan om het gevaar te identificeren, maar de volgende twee kogels hadden hun werk inmiddels gedaan. Enkele momenten later stierf de leeuw op de plek waar hij een paar seconden eerder in het zonnetje lag te ronken.

Voor de gevoelige FOK!kers, onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Wil je dit liever niet zien, klik dan hier of als je wel gekeken hebt en je hebt nazorg nodig, klik dan hier.


Slapende leeuw wordt bruut wakker gemaakt (Bron: Youtube)

Gorney, uit Manhattan, is een hobbyjager en heeft al meer dan zeventig beesten gedood en staat onder meer op de foto met de lijken van een nijlpaard, neushoorn en olifant. Hij heeft echter geen gevoel van spijt. "Ik begrijp het nooit. Als iemand op de foto staat met een dood hert, vindt niemand dat erg. Sta je op de foto met een olifant, of erger nog , een leeuw, dan staat iedereen op zijn achterste benen", aldus de jager. "Voor mij is het allemaal hetzelfde, ik heb een kloppend hart laten stoppen."

Bang voor represailles is hij niet. "Het is gewoon bizar om mensen die erg bedreven zijn in het bedienen van vuurwapens en die niet bang zijn om zichzelf of hun familie te verdedigen te bedreigen. Ben je gek ofzo?"

Leeuwen zijn inmiddels in Noord-Afrika volledig uitgestorven en de verwachting is dat voor 2050 in geheel Afrika geen leeuw meer te bekennen is.