Van Barneveld boekt eerste overwinning; Van Gerwen verliest van Gurney

Avond zeven van de Premier League Darts. In Berlijn speelt Raymond van Barneveld tegen Max Hopp en Michael van Gerwen speelt tegen Daryl Gurney. Rob Cross opende de avond met zijn vierde overwinning op rij. 

Gerwyn Price 4-7 Rob Cross

In Berlijn begon Cross furieus aan het potje en pakte meteen een break. Met een gemiddelde van 110 denderde hij door naar 4-1 voor. Er volgden nog drie breaks op rij voor 5-3. Price kwam vervolgens terug tot 5-4. Cross bleef in zijn eigen leg kalm en pakte op 6-4 het eerste punt. Price miste vervolgens een 70-finish om nog kans te maken op een gelijkspel en zag Voltage de zege pakken.

James Wade 6-6 Peter Wright

James Wade en Peter Wright houden een punt over aan hun onderlinge ontmoeting. Wright kwam uiteindelijk 5-2 voor, maar zag tenslotte Wade vervolgens vier legs op een rij pakken.  Het geloof was na de 6-5 van Wade weg bij Wright, maar daar maakte Wade dan weer geen gebruik van. Wright herpakte zich net op tijd en pakte het vierde gelijke spel dit seizoen: 6-6.

Michael van Gerwen 5-7 Daryl Gurney

Michael van Gerwen heeft Raymond van Barneveld niet kunnen helpen in zijn strijd om degradatie te ontlopen. Van Gerwen miste in de openingsfase de kans om weg te lopen van Daryl Gurney en ging uiteindelijk in de beslissende leg onderuit: 5-7. Hierdoor is Van Gerwen de koppositie kwijt en staat Gurney nu met zeven punten aan de veilige kant van de streep. 

Van Gerwen kwam een break voor. Weglopen deed Mighty Mike alleen niet. Tops werd niet gevonden voor de 114-finish en Superchin brak terug. Gurney liep met een 96-finish uit naar 5-3. Van Gerwen kwam echter terug tot 6-5. In de slotleg knalde Mighty Mike er gelijk een 180’er in, maar kon niet doordrukken. Zo vond Gurney tops voor de zege.

Michael Smith 2-7 Mensur Suljovic

Mensur Suljovic heeft Van Barneveld een helpende hand toegestoken door van Michael Smith te winnen. Door de overwinning van Daryl Gurney op Michael van Gerwen, was puntverlies voor Smith noodzakelijk om Van Barneveld nog een redelijke kans op lijfsbehoud te bieden.

Smith pakte nog de eerste leg, maar de vijf daaropvolgende legs gingen allemaal naar Suljovic. Met een 86-finish pakte Bullyboy zijn tweede leg, echter werd het niet meer spannend. The Gentle stond geen leg meer af en haalde de buit binnen in de negende leg met een 7-2 overwinning op de WK-finalist.

Max Hopp 3-7 Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft dan eindelijk zijn eerste zege van de Premier League binnen. In Berlijn won de Nederlander met 7-3 van Max Hopp. Met zijn goede spel kreeg hij het Duitse publiek stil. Door de zege heeft Van Barneveld in Ahoy nog alles om voor te spelen.

Op 1-1 miste Hopp tops voor een 114-finish en Van Barneveld gooide zelf wél 41 uit voor de eerste break van de wedstrijd. Het werd vervolgens 4-3, waarna Van Barneveld 170 uitgooide om de break voorsprong in handen te houden. Van Barneveld had een overwinning nodig om zijn hachje te redden. Dat deed hij maar meteen, waardoor hij met 7-3 won van Hopp. Zijn achterstand op een veilige achtste plek, waar nu Michael Smith staat, is één punt. In Ahoy speelt de Nederlander tegen Gurney (woensdag) en Van Gerwen (donderdag). Hij moet dus minimaal één punt meer dan Smith halen in die laatste twee speelronden om door te mogen.