FOK! Wat een weer: Code geel om mist

In het midden, oosten en zuiden komt op veel plaatsen dichte mist voor. De komende uren kan de mist zich nog iets naar het noorden uitbreiden. Later vanochtend en begin van de middag lossen deze van het zuidoosten uit op, waarna het op de meeste plaatsen zonnig wordt. Langs de westkust en in het noordwestelijk kustgebied is er echter aanhoudend kans op mist of lage bewolking.

Er is een kans dat eventuele zeemist zich 's avonds over het westen en noorden gaat uitbreiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C op de Wadden tot lokaal mogelijk lokaal 20°C in het zuidoosten bij een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuid. In de loop van de middag draait de wind naar zuidwest tot west.

Komende nacht is er opnieuw kans op mist. Later neemt in het noordwesten de bewolking toe. Het blijft droog en de minimumtemperatuur komt uit rond 5°C. De westelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdagochtend neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en lost de eventueel aanwezig mist geleidelijk op. Vooral ’s middags zou lokaal wat lichte regen kunnen vallen, maar veel stelt de regen niet voor. In de loop van de middag klaart het in het noorden op en blijft het droog. Van het noorden uit draait de wind in de loop van de dag naar een noordelijke richting. Daarmee wordt koelere lucht aangevoerd. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 10°C in het noorden tot lokaal mogelijk nog 14°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Spylacopa_68 had woensdagavond een prachtig uitzicht vanaf zijn balkon  (Foto: Spylacopa_68)
Spylacopa_68 had woensdagavond een prachtig uitzicht vanaf zijn balkon (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.