Bol bezorgt Sunweb eerste zege van het seizoen, Van der Poel komt hard ten val in eindsprint

De Nederlandse Sunweb-renner Cees Bol heeft Nokere Koerse gewonnen. Voor Sunweb betekent dit de eerste overwinning van het seizoen. In de eindsprint kwam Nederlands kampioen Mathieu van der Poel hard ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Vijf man reden lange vooruit in de Belgische eendagswedstrijd. De kopgroep had nooit zicht op de zege in Nokere Koerse en werden op 25 kilometer van de meet teruggepakt. Op de smalle wegen in Belgie en het slechte wegdek zorgde voor veel valpartijen in de finale. In de laatste tien kilometer lagen er ook veel verschillende kasseistroken, maar ondanks een aanval van Lars Boom, wist niemand weg te rijden, waardoor een massasprint de beslissing moest brengen.

In een chaotische sprint kwam Mathieu van der Poel hard ten val. De Nederlander kwam in aanraking met een renner van Sunweb, die even daarvoor de sprint had aangetrokken voor Cees Bol. De pas 23-jarige Nederlander maakte het werk goed af van zijn ploeggenoten en won zo zijn eerste profkoers. Het was voor Sunweb ook meteen de eerste zege van het seizoen voor de rode brigade.

Update 18.45 uur

Volgens de ploeg van Van der Poel heeft de Nederlander geen breuken opgelopen bij de zware valpartij.