Titelfavorieten Eredivisie vrouwen laten punten liggen

In de Eredivisie voor vrouwen hebben de drie voornaamste titelkandidaten dinsdagavond allemaal punten laten liggen. PSV en FC Twente speelden gelijk, Ajax kwam niet voorbij ADO Den Haag.

In Enschede tekende Jeslynn Kuijpers kort voor rust voor de 1-1 namens PSV, maar een kwartier voor het einde stond het dankzij Bente Jansen weer gelijk en daar bleef het ondanks kansen aan beide zijden ook tot het laatste fluitsignaal bij.

Ajax kwam dankzij Ellen Jansen en Soraya Verhoeven in de laatste elf minuten van de eerste helft op 0-2 in Den Haag, maar Pia Rijsdijk deed nog kort voor rust wat terug. Tien minuten voor tijd ging het toch fout voor Ajax: Taylor Ziemer werkte de 2-2 eindstand op de borden.

In de degradatiepoule kwam Achilles'29 thuis al snel op 1-0 tegen sc Heerenveen, maar de Friezinnen lieten zich niet gek maken en draaiden het onder meer met een hattrick van Tiny Hoekstra om: 2-6. Excelsior Barendrecht en VV Alkmaar hielden het bij een 1-1 gelijkspel.

In de kampioensgroep zijn nog vijf wedstrijden te spelen en het zit dicht opeen: de top-3 staat twee punten van elkaar. Ajax en FC Twente spelen vrijdagavond tegen elkaar, PSV speelt dan tegen PEC Zwolle.