Snowboard- en skicrossers sluiten World Cup-seizoen af

Voor het snowboard- en skicross keren we nog even terug naar het weekeinde. In het Zwitserse Veysonnaz werden de World Cup-finales gehouden, maar helaas zijn er om onduidelijke redenen vrijwel geen beelden beschikbaar.

We beginnen met het snowboarden, waar Lucas Eguibar bij de mannen de winst pakte. De Spanjaard heeft in zijn loopbaan nu drie World Cup-zeges: Veysonnaz 2015, Veysonnaz 2016 en Veysonnaz 2019. In de finale op zijn favoriete piste klopte hij de Oostenrijker Alessandro Hämmerle, de Australiër Cameron Bolton - die na winst in Feldberg in februari zijn tweede podium pakte - en de Italiaan Omar Visintin. Glenn de Blois eindigde namens Nederland als zestiende.

In het World Cup-klassement was de leiding voor de Duitser Martin Nörl, die de eerste wedstrijd van het seizoen won, maar vervolgens steeds minder sterk presteerde. In de laatste wedstrijd verloor hij zijn leidende positie en ging de eindzege naar Hämmerle, voor Visintin.

Bij de vrouwen ging de winst alweer voor de dertiende keer in haar carrière naar de Tsjechische Eva Samkova, die in de eindstrijd te sterk was voor Chloe Trespeuch (Frankrijk), Michaela Moioli (Italië) en de Britse Charlotte Bankes. Voor Samkova was het haar derde zege in zes wedstrijden dit seizoen, waarmee ze zich definitief verzekerde van de eindwinst in de World Cup. Voorafgaand aan de wedstrijd stond ze nog gelijk met Lindsey Jacobellis, maar de Amerikaanse werd vijfde in Veysonnaz.

De weinige beelden uit Veysonnaz (Bron: YouTube)

Op de skicross was de dit seizoen zo overtuigende Bastien Midol al zeker van de eindwinst in de World Cup. In Veysonnaz eindigde hij als derde, achter zijn Franse landgenoot Jean Frederic Chapuis en de Canadees Brady Leman, terwijl Romain Detraz voro eigen publiek net vierde werd.

De Zwitserse Fanny Smith had de eindzege bij de vrouwen nog mis kunnen lopen, maar haar zevende plek was voldoende. Haar enige concurrente, de Zweedse Sandra Näslund, eindigde in de finale als tweede, achter Marielle Thompson uit Canada en voor de Française Alizee Baron en de Canadese Brittany Phelan.