Tour de France 2020 trekt al snel de bergen in

Maandagochtend zijn in Nice de Grand Départ en de eerste twee ritten van de Tour de France 2020 voorgesteld. De eerste etappe is gemaakt voor de sprinters, maar in de tweede etappe zal er flink geklommen moeten worden.

Op zaterdag 27 juni 2020 gaat de eerste etappe van start in Nice. Volgens de organisatie een rit voor de sprinters, al moet er in de rit toch nog wat geklommen worden met drie keer de beklimming van de Aspremont. De laatste beklimming ligt wel op vijftig kilometer van de streep.

In de tweede rit, die ook van start gaat in Nice, liggen er al zwaardere beklimmingen in. Na 45 kilometer ligt al de klim van de Col de la Colmiane op het parcours, een klim van 16,3 km aan 6,2%. Daarna volgt al snel de klim de Col de Turini (14,9 km aan 7,3%). Die klim was zaterdag opgenomen in het Parijs-Nice en daar legde Egan Bernal de basis voor de eindzege in Parijs-Nice. In de finale ligt er dan ook nog de Col d’Èze (7,8 km aan 7%) en de Col de Quatre Chemins.

Tour-directeur Christian Prud'homme over de eerste twee etappes: "De renners worden meteen voor een uitdaging in de bergen geplaatst. We krijgen een open klimmersfestival na een veelbelovend begin voor sprinters. Het is 40 jaar geleden dat de Tour nog zo hoog ging bij de start."