Wildcardrijder Warokorn zwaargewond; Camier aangeslagen

De Superpolerace op het Thaise circuit Chang International circuit kreeg een bittere nasmaak toen wildcardrijder Thitipong Warokorn zondag roerloos bleef liggen na een crash. De Thai werd na een botsing met Tati Mercado overreden door Leon Camier.

In de zevende ronde van de sprintrace - een nieuw onderdeel in het World Superbikeweekend - ging het mis: Warokorn raakte de achterkant van de machine van de Argentijnse Mercado en crashte. Camier kon niet meer uitwijken en reed naar eigen zeggen 'vol' in op het hoofd en de borst van de gevallen coureur. Meteen werd de rode vlag gezwaaid toen de Brit daarna gebaarde dat de race stilgelegd moest worden. De 34-jarige in Chonburi geboren Thai werd ter plaatse gestabiliseerd en rechtstreeks naar het Buriram Hospital overgebracht.

De eerste berichten spraken over ernstig hoofd-, nek- en borstletsel. Volgens recentere nog onbevestigde geruchteren zou het gaan om twee gebroken borstwervels, diverse zware kneuzingen en een hersenschudding. Risico op verlamming zou er gelukkig niet zijn. Camier heeft 'slechts' knieletsel opgelopen.