Lyon wint ook zonder Depay, Di María blinkt uit tegen Marseille

Olympique Lyon heeft zich zondag goed hersteld van de eliminatie door Barcelona in de Champions League. Vier dagen na de 5-1 nederlaag in het Camp Nou zegevierde het team van trainer Bruno Génésio met 3-1 over Montpellier. Kenny Tete speelde centraal achterin, terwijl Memphis Depay negentig minuten op de bank bleef.

Na dik tien minuten spelen verscheen de 1-0 op het scorebord. Na een pass van Rafael vanaf rechts schoot Martin Terrier in een keer op het doel. Doelman Benjamin Lecomte kon het leer maar half keren, waarna Terrier de rebound benutte. Tien minuten voor de onderbreking kwam het bezoek op gelijke hoogte. De vrije trap van Florian Mollet in de bovenhoek was te hard voor keeper Mathieu Gorgelin om er zijn hand tegen te zetten: 1-1.

In de tweede helft trok Lyon het duel naar zich toe. Tanguy Ndombélé zag tien minuten na rust een gaatje in de defensie van Montpellier, waarna Moussa Dembélé de bal diagonaal achter Lecomte schoot. Twintig minuten had Nabil Fekir een uitgelezen mogelijkheid om het duel in het slot te gooien. Nadat Bertrand Traoré in het strafschopgebied klungelig onderuit was gehaald, mikte Fekir het leer vanaf elf meter over het doel van Montpellier.

Vier minuten voor tijd verscheen alsnog de 3-1 van les Gones op het scorebord. Na een scherpe voorzet vanaf rechts van Léo Dubois kopte Houssem Aouar het leer al vallend door de benen van Lecomte. Een belangrijke treffer, daar Souleymane Camara daarna nog de eindstand van 3-2 bepaalde. Door de zege verstevigt Lyon de derde plaats in de Ligue 1.

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 3-1
Paris Saint-Germain heeft zondagavond Le Classique tegen Olympique Marseille gewonnen: 3-1. Ángel Di María was met twee goals de grote uitblinker.
PSG heeft nu een voorsprong van twintig punten op nummer twee Lille OSC. Marseille ziet Olympique Lyon door de nederlaag verder weglopen en heeft nu zes punten minder dan de nummer drie van de Ligue 1.

Mario Balotelli was voor aanvang van de kraker wegens ziekte een twijfelgeval, maar de Italiaan begon wel gewoon in de spits bij de bezoekers. Dit gold niet voor Kevin Strootman en hij zag vanaf de bank hoe PSG al na een kwartier spelen via Di María op voorsprong dacht te komen. De VAR wees echter uit dat de Argentijn zich op het moment van scoren in buitenspelpositie bevond, waarna scheidsrechter Anthony Gautier een streep door het doelpunt zette.

De twee ploegen leken vervolgens met een gelijke stand aan de thee te gaan, maar op slag van rust was het toch nog raak voor de thuisploeg. Di María vond een helemaal vrij staande Kylian Mbappé aan de linkerkant van het strafschopgebied en de Fransman schoof de bal beheerst langs de kansloze Steve Mandanda. Marseille moest zich na deze domper zien te herpakken en had daar weinig tijd voor nodig. 27 seconden na de hervatting van de wedstrijd was het namelijk al raak toen Lucas Ocampos Valère Germain bediende en hij de bal in de verre hoek langs Alphonse Areola schoot.

In een tijdsbestek van dik een kwartier ging het daarna echter helemaal mis voor les Olympiens. Di María maakte er in eerste instantie op aangeven van Thilo Kehrer 2-1 van en even later moest Mandanda inrukken nadat hij de bal buiten zijn zestien met de hand had beroerd. Yohann Pele kwam daarna binnen de lijnen voor Balotelli en hij kreeg al snel een fraaie vrije trap van Di María om de oren.

Strootman kwam twintig minuten voor tijd nog binnen de lijnen voor Maxime López, maar er viel weinig eer meer te behalen voor de voor het Nederlands elftal geselecteerde middenvelder. Mbappé kreeg diep in de blessuretijd vanaf de penaltystip de kans om de marge zelfs nog verder uit te breiden, maar hij stuitte op Pele.