SkiŽr NoŽl wint laatste World Cup-wedstrijd van de winter

De winter is wat alpineskiën op het hoogste niveau betreft nu echt voorbij. Tijdens de World Cup-finales in het Andorrese Grandvalira Soldeu - El Tarter werd zondag de slalom bij de mannen afgewerkt, het sluitstuk van weer een kleine zes maanden knokken op de pistes.

Clement Noël won dit seizoen zijn eerste twee World Cup-wedstrijden, de klassiekers in Kitzbühel en Wengen, maar kende daarna een wat lastige periode. In Andorra haalde hij in de eerste run echter uit: alleen de Zwitsers Ramon Zenhäusern (+0,84) en Daniel Yule (+0,95) bleven binnen een seconde, terwijl verder alleen Henrik Kristoffersen (+1,40), Alexis Pinturault (+1,41) en de al van de eindzege verzekerde Marcel Hirscher (+1,43) binnen anderhalve seconde bleven.

In run twee was Manuel Feller ijzersterk en dat leverde de Oostenrijker vanaf de negende plek zowaar plaats twee op. Hirscher (14e) en Pinturault (8e) vielen tegen, Kristoffersen kwam niet verder dan plek vijf. Zenhäusern en Yule vielen door Feller terug, maar Yule wist op 0,83 seconden nog wel plek drie te veroveren, drie honderdsten voor zijn landgenoot. Feller kwam na zijn geweldige tweede run 0,18 seconden tekort om Noël nog te passeren en dus was de derde zege een feit voor de jonge Fransman.

Na Frida Hansdotter bij de vrouwen nam Felix Neureuther bij de mannen afscheid. De uiterst sympathieke Duitse veteraan kampte de laatste jaren keer op keer met allerlei blessures en vond het welletjes geweest. De winnaar van dertien World Cup-wedstrijden sloot af met een prima zevende plek.