Uitslag VVV-Venlo - PSV

PSV heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De koploper speelde op bezoek bij VVV-Venlo een bijzonder matige wedstrijd, maar werd vier minuten voor tijd uiteindelijk gered door een doelpunt van Hirving Lozano: 0-1. Door de zege komt het team van Mark van Bommel op 67 punten uit 26 competitieduels. Achtervolger Ajax komt later op de dag nog in actie tegen AZ en kan het verschil op de ranglijst bij een overwinning weer verkleinen tot twee punten. Na de interlandonderbreking staan beide titelconcurrenten in de Johan Cruijff ArenA tegenover elkaar.

PSV wist pas in de absolute slotfase het verschil te maken en dat was name te danken aan Lars Unnerstall. De Duitse doelman, die dit seizoen door PSV wordt verhuurd aan VVV, blonk uit en liet zich na zeven minuten voetballen voor het eerst gelden: een schot van Angeliño werd door Unnerstall tot hoekschop verwerkt. Halverwege de eerste helft zat Unnerstall PSV andermaal dwars, opnieuw na een knal van de opgestoomde Angeliño. Tussendoor had zijn Jeroen Zoet aan de overzijde gered op een poging van Peniel Mlapa.

Bij PSV begonnen Michal Sadílek en Mohammed Ihattaren in de basis in plaats van Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro, maar het jeugdige duo kon de koploper nauwelijks inspireren. De Eindhovenaren speelden een matige eerste helft en moesten toezien hoe VVV in het laatste kwartier voor rust ook zijn kansen kreeg. Patrick Joosten schoot na een knappe individuele actie op het dak van het doel, terwijl Peter van Ooijen na halfbakken ingrijpen van Ihattaren op Zoet stuitte.

Dit bericht bekijken op Instagram

Met pas zijn vierde doelpunt na de winterstop schiet Hirving Lozano PSV naar late de zege op VVV-Venlo. #lozano #vvvpsv #vvvvenlo #psv #eredivisie #eindhoven

Een bericht gedeeld door Goal Nederland (@instagoalnederland) op17 Mrt 2019 om 6:07 (PDT)

Met Donyell Malen als vervanger van Ihattaren in het veld begon PSV vervolgens vol goede moed aan het tweede bedrijf, maar VVV werd nauwelijks in de problemen gebracht. De thuisploeg liet het initiatief aan PSV en bleef in het eerste kwartier na de onderbreking met speels gemak op de been. Unnerstall hoefde rond het uur pas voor de eerste keer na rust in te grijpen: een kopbal werd eenvoudig over het doel getild door de keeper. Tien minuten later kreeg Daniel Schwaab een schietkans, maar hij vuurde in de drukte over.

VVV was tevreden met het punt, maar zocht zelf in de slotfase ook nog de aanval. Een schitterende knal van Ralf Seuntjens zeilde rakelings voorbij de kruising, terwijl Opoku voorlangs schoot. Van Bommel wisselde aanvallend en zag PSV minuut 86 toch nog toeslaan. Lozano trok vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en verschalkte Unnerstall uiteindelijk met de punt van de schoen. VVV kreeg daarna nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar Denzel Dumfries voorkwam op de doellijn een zeker doelpunt.