Freestyleskiërs sluiten World Cup op big air af

In het Canadese Quebec hebben de freestyleskiërs het World Cup-seizoen op de big air afgesloten. Een uitgebreid seizoen was dat overigens niet: in september begon het in Cardrona (Nieuw-Zeeland), in november werd in het Italiaanse Modena SKIPASS gesprongen en in Quebec vond de finale plaats.

De pas 19-jarige Zwitserse vice-olympisch kampioene slopestyle Mathilde Gremaud pakte bij de dames de winst, door met haar twee beste finalesprongen 178,00 punten bij elkaar te scoren. Dat was veruit de hoogste score: Kea Kühnel uit Duitsland scoorde 160,50 punten, de Canadese Elena Gaskell werd derde met 158,00. De zelfs nog maar 17-jarige Gaskell hield zo precies genoeg over om het eindklassement te winnen, wel wat geholpen door de afwezigheid van Gremaud - die ook in Modena won - en Kühnel in Nieuw-Zeeland.

Mathilde Gremaud (Bron: YouTube)

De Oostenrijker Lukas Müllauer bleef bij de mannen het Zwitserse duo Fabian Bösch en Andri Ragettli voor. Müllauer sprong 179,75 punten bij elkaar, Bösch (172,75) en Ragettli (171,50) bleven daar niet ver vandaan. Ragettli ging al aan de leiding in de World Cup en sloot het klassement met zijn derde plek dan ook als winnaar af.

De slopestylewedstrijden in Quebec werden vanwege de lastige weersomstandigheden afgelast.

Lukas Müllauer (Bron: YouTube)