Verdachte moord maffiabaas New York opgepakt

De politie in New York zegt een verdachte aangehouden te hebben in verband met de moord op maffiabaas Frank Cali. De verdachte, de 24-jarige Anthony Comello, zal worden aangeklaagd voor de mogelijke huurmoord op de baas van de Gambino misdaadfamilie.

Comello zit op dit moment in een huis van bewaring in het nabijgelegen New Jersey in afwachting van uitlevering naar Staten Island, waar de moord woensdag 13 maart plaatsvond. Het hoofd van de politie Dermot Shea wist te melden dat er nog vele vragen onbeantwoord zijn, waaronder een duidelijk motief, maar het onderzoek zit nog in beginnende fase.

Lees ook: Moord maffiabaas New York gefilmd

De 53-jarige Cali werd woensdag van dichtbij doodgeschoten, nadat een man tegen de auto van de maffiabaas was aangereden en hij de schade kwam opnemen. De moord is op video vastgelegd met de beveiligingscamera's die aan het huis van de Don hingen. De familie wilde die beelden niet aan de politie overhandigen, maar een gerechtelijk bevel dwong hen daar uiteindelijk toe.

De auto van de moordenaar is inmiddels gevonden, het moordwapen nog niet. De verdachte is een bekende van de politie, maar is alleen door kleine vergrijpen in aanraking gekomen met de politie.