Boksster Taylor domineert, pakt derde wereldtitel en opent jacht op Persoon

Boksster Katie Taylor heeft in het Liacouras Center in Philadelphia laten zien absoluut 's werelds beste vrouw te zien in de lichtgewichtklasse (-61,2kg). De 32-jarige Ierse versloeg de vier jaar oudere Braziliaanse Rose Volante met ogenschijnlijk speels gemak en heeft nu drie van de vier wereldtitels in handen. Het hele gevecht is hier te zien.

Volante (14-0) verdedigde voor de derde keer haar WBO-wereldtitel, Taylor (12-0) stelde haar WBA-titel voor de zesde en haar IBF-titel voor de vierde keer in de waagschaal. Spannend werd het eigenlijk geen moment: Taylor sloeg Queen Rose ronde na ronde de hele ring door, tot de scheidsrechter er na een paar harde klappen op Volante's neus een einde aan maakte in de negende ronde. Taylor's volgende doel is duidelijk: de Belgische Delfine Persoon heeft de WBC-titel al bijna vijf jaar lang in haar bezit en daar zou de Ierse graag verandering in brengen.

De 28-jarige American Idol Tevin Farmer (28-4) verdedigde in Philly voor de derde keer zijn IBF-wereldtitel in het supervedergewicht (-59,0kg), met de Ier Jono King Kong Carroll (16-0) als tegenstander. De ongeslagen Carroll vocht in zijn eerste wereldtitelgevecht, maar Farmer had twaalf ronden lang de overhand en kreeg van alle juryleden de winst toegewezen.