UFC: Millenium Dome blijft doodstil

Wat een feestelijke avond had moeten worden eindigde in een domper voor de Engelse MMA-fans. Voor het thuispubliek werd het Britse talent Darren Till in de tweede ronde zwaar knockout geslagen door tegenstander Jorge Masvidal.

Het was zaterdagavond eigenlijk drievoudig feest voor de Londenaren: ten eerste was het St. Patrick's Day en dat betekent nóg meer reden om nóg meer te zuipen, ten tweede kwam de UFC op bezoek en als grote verrassing van de avond werd Brits MMA-veteraan en voormalig UFC-kampioen Michael Bisping toegelaten tot de UFC Hall of Fame.

Een avond vol Britse talenten in de octagon met wisselend succes. Erg zuur was het voor Danny Roberts die in zijn gevecht met Claudio Silva in een zeer pijnlijke armklem terecht kwam, het daarom uitschreeuwde van de pijn waardoor de scheidsrechter besloot de partij te stoppen en Silva de overwinning te gunnen.

Roberts wilde echter niet opgeven, maar kon niets anders dan het uitschreeuwen van de pijn. Huilend stond hij na afloop in de octagon, op zoek naar woorden om zijn schaamte te verbergen. "Ik kom hier om te vechten en zal nooit, maar dan ook nooit zomaar opgeven, hoeveel pijn ik ook heb." Hopelijk krijgt hij de volgende keer een mooie tegenstander als goedmakertje, want dit was zuur.

Darren Till vs Jorge Masvidal
Till, het 24-jarige goedgebekte goudhaantje uit Liverpool, ooit een heerlijke pot uitgevochten tijdens UFC Rotterdam en daarna is zijn naam als een raket omhoog geschoten. Zijn enige verlies liep hij op in een titelgevecht tegen toenmalig weltergewichtskampioen Tyron Woodley, verder was Till in achttien gevechten oppermachtig en staat het jonge talent niet voor niets nummer drie op de ranglijst.

Niet veel vechters durven het op te nemen tegen Till in Londen. Masvidal is echter voor niemand bang en komt altijd, maar echt altijd, om te knokken. Als dikke vette underdog betrad hij de octagon en al snel nam de agressieve Till het initiatief over van de veteraan. Een harde linkerstoot deed de Amerikaan op het canvas belanden en Till sprong op Masvidal om het af te maken.

Gamebread wist zich onder de stotenslagen te ontworstelen en hij kon weer redelijk onbeschadigd opstaan. Till bleef het tempo van de partij dicteren, alhoewel Masvidal af en toe venijnig met zijn rechtervuist Till wist te raken.

De tweede ronde begon zoals de eerste was geëindigd met een dominerende Till die Masvidal al gauw richting het hekwerk wist te drijven. Masvidal wist soms keihard te counteren en één van die counters werd de ondergang van Till. Een verrassende linkerhoek raakte Till vol op het gelaat en de man uit Liverpool voelde waarschijnlijk niet eens meer dat hij languit acherover op het canvas viel. Een prachtige onverwachte overwinning voor de 34-jarige Masvidal, die zichzelf enigszins overmoedig tot kampioenskandidaat bombardeerde.

Volledige uitslag UFC Fight Night 147 en daarna nog wat hoogtepunten
Jorge Masvidal verslaat Darren Till door KO (stoten, ronde 2)

Leon Edwards verslaat Gunnar Nelson na jurybesluit (28-29, 29-27, 29-28)
Dominick Reyes verslaat Volkan Oezdemir na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Nathaniel Wood verslaat Jose Quinonez na opgave (rear-naked choke, ronde 2
Claudio Silva verslaat Danny Roberts na opgave (armklem, ronde 3)
Jack Marshman verslaat John Phillips na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Arnold Allen verslaat Jordan Rinaldi na jurybesluit (30-26, 30-27, 29-28)
Marc Diakiese verslaat Joseph Duffy na jurybesluit (30-27 x 3)
Saparbeg Safarov verslaat Nicolae Negumereanu na jurybesluit (29-26 x2, 29-27)
Dan Ige verslaat Danny Henry na opgave (rear-naked choke, ronde 1)
Molly McCann verslaat Priscila Cachoeira na jurybesluit (29-28 x 3)
Mike Grundy verslaat Nad Narimani door TKO (stoten, ronde 2)