Steekpartij op Albert Cuypstraat blijkt ruzie om marktkraam

Op de Amsterdamse Albert Cuypstraat is het zaterdagmiddag hommeles. Rond kwart over vier zou - vermoedelijk midden op de drukke Albert Cuypmarkt - een steekpartij plaats hebben gevonden.

Heel veel is nog niet bekend over de situatie, behalve dat de hulpdiensten in groten getale uitgerukt zijn. Politieauto's, agenten te paard, een politiehelikopter en ambulances zijn ter plekke. De diverse trams worden omgeleid en stoppen niet op de nabijgelegen halte.

Naar verluidt zijn er twee gewonden gevallen. Ook zou een verdachte aangehouden zijn door de politie.

Update 18:15 uur
De steekpartij lijkt het gevolg te zijn van een conflict tussen twee ondernemers over een marktkraam. Dat laten andere marktkooplui en buurtbewoners weten aan AT5. Een waterpijpverkoper zou een meubeleigenaar, zijn buurman, meerdere keren hebben gestoken. Ze zouden al langer ruzie hebben gehad en het conflict zou vandaag uit de hand zijn gelopen.

Op videobeelden van omstanders is te zien dat er tijdens de steekpartij met stoelen werd gegooid. Vermoedelijk werd dat gedaan om de stekende man onder controle te krijgen. De meubeleigenaar is zwaargewond geraakt, een derde persoon raakte lichtgewond.

De twee gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De waterpijpverkoper zou, volgens een bewoner van de straat, na de steekpartij zijn winkel in zijn gegaan.  Hij is later door agenten opgepakt. Een deel van de markt is nog afgezet omdat de recherche onderzoek doet. Ook wordt er nog met getuigen gesproken.