Hoofdklasse hockey: Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam verliezen

De dertiende speeldag in de Hoofdklasse zorgde voor een flink aantal verrassingen. Zo gingen Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam vrijdag onderuit tegen respectievelijk Almere, Den Bosch en Pinoké. Bloemendaal en Kampong maakten geen fouten. Bloemendaal won met 4-0 bij Klein Zwitserland. Kampong had de handen vol aan SCHC, maar pakte de drie punten dankzij een 4-3 overwinning.

Kampong - SCHC (4-3)

8' 0-1 SCHC Luuk van Duren
16' 1-1 Kampong Philip Meulenbroek
28' 2-1 Kampong Philip Meulenbroek
32' 3-1 (sc) Kampong Martijn Havenga
34' 3-2 (sc) SCHC Thijn Knetemann
50' 3-3 (sc) SCHC Thomas Vis
55' 4-3 Kampong Bjorn Kellerman

Kampong bleef ook voor de zestiende keer ongeslagen in de Stichtse Derby. De landskampioen had een zware kluif aan SCHC. De ploeg uit Bilthoven kwam na acht minuten op voorsprong en knokte zich na een 3-1 achterstand terug naar 3-3. De winnende treffer kwam een kwartier voor tijd van de stick van Derck de Vilder.

Klein Zwitserland - Bloemendaal (0-4)

8' 0-1 Bloemendaal Manu Stockbroekx
23' 0-2 Bloemendaal Florian Fuchs
60' 0-3 Bloemendaal Ingwer Wiese
61' 0-4 Bloemendaal Floris Wortelboer

Bloemendaal verlengde zijn ongeslagen reeks in de Hoofdklasse naar 37 duels. De koploper won met duidelijke cijfers en behoudt zes punten voorsprong op nummer twee, Kampong. Klein Zwitserland bezet na de nederlaag de negende plaats op een punt gevolgd door Almere en SCHC.

Almere - Oranje-Rood (2-1)

15' 1-0 (sc) Almere Stijn Jolie
23' 2-0 (sc) Almere Stijn Jolie
66' 2-1 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden

Almere boekte zijn eerste thuiszege van het seizoen en Oranje-Rood leed de eerste uitnederlaag. Met twee rake strafcorners van Stijn Jolie de grote man bij Almere, dat door de overwinning weer dichterbij de veilige negende plaats kruipt. Het verschil met Klein Zwitserland bedraagt slechts een punt.

HGC - HC Tilburg (4-0)

3' 1-0 (sc) HGC Steijn van Heijningen
27' 2-0 (sc) HGC Seve van Ass
40' 3-0 HGC Max Plennevaux
61' 4-0 HGC Pelle Vos

In de strijd om de play-offs deed HGC prima zaken. De ploeg uit Wassenaar scoorde er tegen hekkensluiter Tilburg weer lustig op los. Vier doelpunten brachten het totaal aantal treffers na dertien competitieduels al op 49. Door de nederlaag van Oranje-Rood steeg HGC naar de derde plaats op drie punten van Kampong en negen op Bloemendaal.

Den Bosch - Amsterdam (2-1)

44' 1-0 Den Bosch Nicolas Della Torre
47' 2-0 Den Bosch Jelle Galema
60' 2-1 Amsterdam Boris Burkhardt

Amsterdam deed slechte zaken in de strijd om de play-offs. De ploeg profiteerde niet van de nederlaag van Oranje-Rood. Hierdoor blijft het verschil drie punten tussen beide ploegen. Nummer drie HGC liep uit. Dat verschil is nu al vijf punten.

Rotterdam - Pinoké (1-3)

7' 0-1 Pinoké Lukas Sutorius
32' 0-2 (sc) Pinoké Pepijn Scheen
41' 1-2 (sb) Rotterdam Jeroen Hertzberger
65' 1-3 (sc) Pinoké Alex Hendrickx

Net als Amsterdam deed Rotterdam zichzelf geen plezier. In eigen huis werd met 3-1 verloren van Pinoké. De Steekneuzen pakten voor de tweede keer dit seizoen de volle buit en klommen naar de achtste plaats.