Bautista blijft oppermachtig in World Superbikes

Alvaro Bautista blijft onklopbaar in de World Superbikes, waarin hij dit jaar voor het eerst in actie komt. De Ducati-coureur won zaterdag met overmacht de eerste van drie races op het Chang International Circuit in het Thaise Buriram.

Bij de start nam Jonathan Rea de leiding over van de vooralsnog dominante debutant Alvaro Bautista, voor Tom Sykes, Alex Lowes, Leon Haslam, Michael van der Mark - die van plek tien naar voren kwam - en Chaz Davies. Bautista opende de aanval op Rea al snel en leek de leiding te pakken, maar de Spanjaard kwam in de clinch met de kampioen en viel bijna van zijn Ducati, waardoor Rea en Lowes hem pakten. Van der Mark trok zijn Yamaha ondertussen voorbij de BMW van Sykes, wat de Nederlander plek vier opleverde.

Halverwege de race waren Rea en Bautista al ver weggereden bij de rest en dit keer opende de Spanjaard de aanval overtuigender: op acceleratie trok hij zijn machine langs de Kawasaki van Rea, die een ultieme poging om de leiding te houden zag stranden. Van der Mark kwam ondertussen in de buurt van teamgenoot Lowes en dus leek een podiumplek zeker tot de mogelijkheden te behoren. Rea trok rondenlang alles uit de kast om bij Bautista te blijven, tot vijf ronden voor het einde: zijn banden leken op en Bautista sloeg lachend een groot gat.

De hegemonie van Bautista zette door en de Spanjaard stuurde zijn Ducati overtuigend als eerste over de finish, ruim voor Rea, Lowes en de bij zijn teamgenoot afgehaakte Van der Mark.