Zwitserse skiërs winnen World Cup-finale in landenwedstrijd

In het Andorrese Grandvalira Soldeu - El Tarter is tijdens de World Cup-finales ook de laatste landenwedstrijd van het seizoen gehouden. Zwitserland pakte de winst door Noorwegen in de finale te verslaan.

De Zwitsers openden met een kwartfinale tegen Zweden, waar ze onlangs op het door hen gewonnen WK in Zweden ook van wonnen. De Zwitsers wonnen op basis van de tijden - het stond 2-2 na vier runs - en in de halve finales moest Duitsland eraan geloven (3-1).

Noorwegen klopte Frankrijk na 2-2 op tijd, waarna Canada met 3-1 geklopt werd in de halve finales. Canada nam het vervolgens op tegen Duitsland in de strijd om plek drie, waarin de Duitsers net iets te sterk waren: 3-1.

In de finale begon Thea Louise Stjernesund met een overtuigende zege op Aline Danioth, waarna Leif Kristian Nestvold-Haugen de Noren met een klinkende overwinning op Ramon Zenhäusern op 2-0 zette.

Wendy Holdener sloeg namens Zwitserland echter terug tegen Mina Fürst Holtmann en Daniel Yule won in de beslissende race van Sebastian Foss-Solevaag, die zijn linkerstok verloor en ook nog eens een poortje miste, wat de Zwitsers op basis van tijd de winst opleverde.

Beelden van de finale (Bron: YouTube)