Overmars: "Als ik realistisch ben, dan is de kans niet zo groot"

Frenkie de Jong ziet kansen voor Ajax in de kwartfinale van de Champions League. Vrijdagmiddag werd de ploeg van Erik ten Hag gekoppeld aan Juventus: op papier een van de zwaarst denkbare lotingen. De Jong erkent dat Juventus de favoriet is voor het tweeluik, maar put moed en inspiratie uit de eerdere stunt van Ajax tegen Real Madrid.

"Een lastige tegenstander natuurlijk", erkent De Jong in gesprek met De Telegraaf. "Het is een van de sterkere tegenstanders die we konden treffen." Hij voegt eraan toe dat Juventus 'erg goed' speelde in de achtste finale van de Champions League, waarin de Italianen onder aanvoering van Cristiano Ronaldo een 2-0 achterstand wegwerkten tegen Juventus (3-0). In gesprek met Voetbal International zegt De Jong dat Ajax 'zeker' kansen heeft. "Juventus is zeker favoriet, maar dat was Real Madrid ook."

Directeur spelerszaken Marc Overmars spreekt tegenover de NOS van een 'fantastische wedstrijd'. "Het is een mogelijkheid voor onze jonge spelers om de wereld te laten zien wat ze kunnen", blikt hij vooruit. Over de kansen voor Ajax houdt hij zich op de vlakte. "Elke tegenstander is moeilijk. Wij zijn normaal gesproken het kleinste team van de laatste acht. In principe kunnen we iedereen verslaan. Maar als ik realistisch en eerlijk ben, dan is de kans niet zo groot." Volgens Overmars is het het belangrijkste om te 'vechten en alles te geven'.

Overmars met Juventus-vicevoorzitter Pavel Nedved bij de loting vanmiddag (Pro Shots / Action Images)
Overmars met Juventus-vicevoorzitter Pavel Nedved bij de loting vanmiddag (Pro Shots / Action Images)