Van Gerwen wint na matig begin, Van Barneveld weer onderuit in Premier League

Darter Michael van Gerwen heeft in de Premier League in Nottingham na een nederlaag en een gelijkspel weer eens een zege geboekt. De wereldkampioen begon net als tegenstander Gerwyn Price walgelijk slecht aan de partij, maar herstelde zich prima. Nadat Price weigerde op 2-2 te komen kwam Van Gerwen op dreef en liep hij weg naar een 7-2 zege.

Voor Raymond van Barneveld was het weer niet zo'n best avondje. De veteraan is bezig aan een uitermate treurige afscheidstournee: hij verloor met 3-7 van Rob Cross en staat na zes wedstrijden inmiddels op twee gelijke spelen en vier nederlagen, waardoor de kans vrij groot is dat de ouwe snoeperd op 28 maart in Ahoy in Rotterdam zijn laatste Premier League-wedstrijd ooit speelt.

Michael Smith opende de avond eerder met zijn tweede zege. Contender Nathan Aspinall, een van de vervangers van Gary Anderson, werd met 7-2 aan de kant gezet door de verliezend WK-finalist. Mensur Suljovic speelde ook prima en was James Wade met 7-3 de baas.

Peter Wright kreeg op 6-3 een matchdarts om het af te maken tegen een bepaald niet best gooiende Daryl Gurney, maar Superchin vocht zich terug en profiteerde van de missers van Snakebite, waardoor beide heren er uiteindelijk met een punt vandoor gingen: 6-6.

Alle uitslagen en statistieken zijn hier te vinden, selecteer dan natuurlijk wel even 14 maart.