Paris slaat dubbelslag en pakt eindelijk World Cup-bokaal

Alpineskiër Dominik Paris heeft tijdens de World Cup-finales in Grandvalira Soldeu - El Tarter in Andorra een dubbelslag geslagen. Na zijn winst op de afdaling pakte de 29-jarige Italiaan donderdag de super-G, waarop hij ook het World Cup-klassement veilig kon stellen. Zijn eerste kristallen bokaal is daarmee eindelijk binnen.

Paris' mede-Süd-Tiroler Christof Innerhofer opende de wedstrijd, maar de Zwitser Mauro Caviezel noteerde een echte toptijd. Paris stortte zich als zevende de piste af en wist dankzij een sterk slotstuk 0,15 seconden onder de tijd van Caviezel door te duiken. Op het lastige bovenste deel kwamen genoeg skiërs bij Paris in de buurt, maar op het onderste stuk was de Italiaan oppermachtig. Caviezel hield de tweede plek vast, de Oostenrijker Vincent Kriechmayr (+0,44) pakte plek drie.

In het World Cup-klassement had Paris genoeg aan een podiumplaats. Die kwam er en dus stelde hij de eindzege veilig.