Valencia, Chelsea en Napoli eerste kwartfinalisten Europa League

Valencia, Chelsea en Napoli hebben donderdagavond de kwartfinales van de Europa League bereikt. Om 21.00 uur zijn de wedstrijden begonnen voor het bepalen van de resterende vijf plaatsen.

Na een 3-0 zege in eigen huis won Chelsea ook eenvoudig op bezoek van Dinamo Kiev. De club uit London won onder andere door een hattrick van Olivier Giroud met 5-0.

Dankzij een 3-0 zege tegen RB Salzburg in de eerste wedstrijd leken de Italianen op rozen te zitten echter in Salzburg werd met 3-1 verloren. Door dat ene extra doelpunt gaat Napoli door.

Ook bij het duel tussen Krasnodar en Valencia was het spannend. Valencia had thuis met 2-1 gewonnen. In de 85e minuut scoorde Magomed Suleymanov voor Krasnodar en een plek in de kwartfinale leek daarmee zeker, echter ver in blessuretijd kwam Valencia op gelijke hoogte via een doelpunt van Gonçalo Guedes.