Spirituele opvolger Theme Hospital komend weekend gratis

Two Point Hospital kwam in augustus van vorig jaar uit voor pc en is volgens veel liefhebbers een waardige (spirituele) opvolger van de klassieker Theme Hospital uit 1997. Komend weekend kun je de nieuwe ziekenhuis-sim gratis uitproberen via Steam tijdens de release van een content-update, waarin onder andere de fameuze headcrabs uit Half-Life worden geïntroduceerd als geneesbare 'aandoening'.

Het feit dat we Two Point Hospital(al vanaf vandaag) tot en met aanstaande maandag pro Deo mogen uitproberen heeft mogelijk te maken met de release van Pebberly Island, een uitbreiding voor het spel dat na het weekend verschijnt. Met een gratis weekend weet ontwikkelaar Two Point Studios, waar ook mensen van het voormalige Bullfrog werken, de game in ieder geval nog even in de schijnwerpers te zetten.

Behalve helse schepsels uit Half-Life worden er meer extra's geïntroduceerd komend weekend. Spelers krijgen beschikking over nieuwe inboedel om in hun ziekenhuizen te plaatsen, allemaal gebaseerd op franchises van SEGA, die ook als uitgever fungeert voor Two Point Hospital. In de trailer zien we onder andere bankjes en standbeelden met een Total War: Three Kingdoms-thema voorbijkomen, ruimtes en inhoud gebaseerd op voetbalmanagementsim Football Manager 2019 en plaatsbare arcadekasten waarop Endless Space gespeeld kan worden. Bekijk de trailer hieronder, Two Point Hospital kun je nu al gratis downloaden en spelen tot en met maandag.