Yates wint verrassend tijdrit Parijs-Nice, Kwiatkowski blijft leider

Michal Kwiatkowski gaat ook na de 25,5 kilometer lange individuele tijdrit in Parijs-Nice aan de leiding. De Pool van team Sky werd derde en deed daarmee goede zaken voor het algemeen klassement. De winst in de tijdrit ging verrassend naar Simon Yates.

De tijdrit over 25,5 kilometer rondom Barbentane werd verreden over voornamelijk vlakke wegen. Alleen halverwege de tijdrit was er een heuveltje ingelegd en de finish liep lichtjes omhoog. Toch ging de winst verrassend naar Yates. De Engelsman moest vroeg van start en zou de snelste tijd klokken. Alleen Nils Pollit wist binnen de tien seconden van Yates te blijven.

Van de klassementsmannen deed Kwiatkowski de beste zaken. De Pool van team Sky verloor elf seconden en legde beslag op de derde plaats, vlak voor zijn ploeggenoot Egan Bernal. De Colombiaanse klimmer gaf vijftien seconden toe op de winnaar. Kwaitkowski en Bernal staan nu wel eerste en tweede in het klassement.

Van de Nederlanders kon Wilco Kelderman de schade enigszins beperken. De klassementsman van Sunweb gaf 49 seconden toe op Yates en heeft in het klassement een achterstand van één minuut en één seconde. Daarmee staat hij wel op een voorlopige vierde plaats. Luis León Sánchez staat tussen de mannen van Sky en Kelderman.