Biatleet Peiffer piekt weer perfect en is wereldkampioen

Biatleet Arnd Peiffer heeft zich op het wereldkampioenschap in het Zweedse Östersund voor de tweede keer in zijn loopbaan gekroond tot wereldkampioen. In 2011 pakte de 31-jarige Duitser het goud op de sprint, woensdag was hij de beste op de individuele wedstrijd over twintig kilometer.

De Zweedse thuisfavoriet Sebastian Samuelsson kwam met één misser tot een scherpe tijd, maar Peiffer trof twintig keer doel. De olympisch sprintkampioen kende daarna vooral een ijzersterke slotronde en aan de finish dook hij dik anderhalve minuut onder de tijd van Samuelsson door.
De ene na de andere potentiële aanvaller beet zich vervolgens stuk op Peiffer's prestatie, vooral door missers op de schietbaan.

Vladimir Iliev hield het bij één misser en dat leverde de ervaren Bulgaar de prestatie van zijn leven op: de specialist pakte voor het eerst een podiumplaats op het hoogste niveau en won daar gelijk WK-zilver mee.

In de slotfase van de wedstrijd kwam Tarjei Bø nog met een poging om Iliev van het zilver te stoten, maar de Noor kwam 0,4 seconden tekort en moest genoegen nemen met brons, wat dan weer wel betekende dat Samuelsson tot verdriet van het thuispubliek uit de medailles geduwd werd. Tarjei's broer Johannes Thingnes, de World Cup-leider, werd met drie missers negende.

De Belg Florent Claude ging alleen in de laatste schietbeurt de fout in - twee keer - en eindigde op een respectabele 32e plek. Landgenoot Thierry Langer schoot zeven keer mis en eindigde als 88e.