Cort Nielsen de beste vluchter in vierde etappe Parijs-Nice

Magnus Cort Nielsen van Astana heeft de vierde rit in Parijs-Nice gewonnen. De Deen zat mee in een vroege vlucht en reed in de laatste kilometer weg bij zijn drie overgebleven vluchtgenoten.

In de vierde etappe van Vichy naar Pélussin over 212 kilometer op heuvelachtig terrein was de etappe gemaakt voor de vluchters. Er reed in de beginfase van de etappe dan ook een grote kopgroep weg met daarin dertien renners. De voorsprong liep al snel op naar de zeven minuten.

Halverwege de etappe slonk de voorsprong van de kopgroep snel door een goede samenwerking van Bahrain Merida, Deceuninck-Quick Step en Mitchelton-Scott. Het verschil was nog maar drie minuten met nog zestig kilometer te gaan. Door het hoge tempo op de heuvels moesten verschillende sprinters eraf, met daarbij Dylan Groenewegen. De voorsprong liep steeds verder terug en het was afwachten wanneer de vluchters werden ingerekend.

In de laatste twintig kilometer was het verschil nog maar ruim een minuut, alleen had de kopgroep ook sterk ingedeeld, die op dat moment nog bestond uit vier renners: Magnus Cort Nielsen, Giulio Ciccone, Thomas de Gendt en Alessandro De Marchi wisten uiteindelijk uit de greep van het peloton te blijven en mochten gaan strijden voor de dagzege. In de slotkilometer verraste Cort met een uitval en Cort Nielsen verraste echter met een scherpe aanval in de slotkilometer en verraste daarmee zijn medevluchters. De Gendt eindigde op de tweede plaats, Ciccone werd derde.

In het algemeen klassement nam Michał Kwiatkowski de leiderstrui over van Groenewegen. De Poolse kampioen van team Sky mag donderdag als laatste van start gaan in de tijdrit. Daarin heeft Kwiatkowski een voorsprong van vijf seconden te verdedigen op Luis Leon Sanchez. Philippe Gilbert op tien seconden. Ook Wilco Kelderman staat er nog goed bij met een achterstand van 19 seconden.