Mitchelton-Scott wint ploegentijdrit in Tirreno-Adriatice, Jumbo-Visma en Sunweb maken podium compleet

Mitchelton-Scott heeft de ploegentijdrit in de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Australische ploeg was in de openingsetappe van 21,5 kilometer de snelste, voor Jumbo-Visma en Sunweb. Michael Hepburn kwam als eerste over de streep voor Mitchelton-Scott en is daarmee de eerste leider.

De ploegentijdrit in Lido di Camaiore ging over een parcours van 21,5. Door de sterkere ploegen zaten in het middendeel of aan het eind van de ploegentijdrit. BORA-hansgrohe moest in het begin van de ploegentijdrit starten. De Duitse ploeg, met Per Sagan aan de start, kwam ten val door een toeschouwer. Een man dacht rustig te kunnen oversteken, maar hij kwam hard in aanraking met twee renners van BORA-hansgrohe. De twee renners Rafal Majka en Oscar Gatto konden hun weg vervolgen, maar de werd toeschouwer werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Deceuninck-Quick Step zette een eerste richttijd neer. De wereldkampioenen op dit onderdeel klokte een tijd van 23 minuten en twee seconden. Ze waren daarmee op dat moment negentien seconden sneller dan EF Education First, die op dat moment de snelste tijd hadden staan.

De eerste ploeg die onder de tijd van Deceuninck-Quick Step dook was Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg, won de ploegentijdrit in UAE Tour, was maar liefst een halve minuut sneller dan de Belgische ploeg. Niemand leek in de buurt te komen, ook Sunweb niet. De ploeg van Tom Dumoulin verloor vijftien seconden.

Mitchelton-Scott, die als laatste waren gestart, verpeste toch het feestje van Jumbo-Visma. Bij eerste en enigste tussenpunt waren ze al sneller dan Jumbo-Visma en hielde dat tot aan de streep vol, al had een toeschouwer met een hond dat nog bijna voorkomen. In de laatste kilometer kon Mitchelton-Scott nog net een valpartij voorkomen en pakte zo de winst in de Tirreno-Adriatico.