Drietal opgepakt met gestolen kluis in huurauto

De politie heeft dinsdag 12 maart op de A50 ter hoogte van Heteren drie mannen uit Litouwen aangehouden die worden verdacht van heling of diefstal van een kluis met daarin sieraden, munten en papieren. Omstreeks half tien controleerden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een stationwagen, een huurauto met Nederlands kenteken.

Tijdens de controle zagen de agenten achter in de auto onder een deken een kluis, een rugzak en een gereedschapskoffer liggen. De drie inzittenden, Litouwers van 29, 32 en 36 jaar oud, ontkenden desgevraagd dat deze spullen van hen waren. Omdat de agenten vermoedden dat deze kluis van diefstal afkomstig was, werden de mannen aangehouden en de auto met goederen in beslag genomen voor nader onderzoek.

In de rugzak werden vervolgens allerlei inbrekerswerktuigen zoals breekijzers, handschoenen, zaklampen en een slijptol aangetroffen. Door een specialistisch bedrijf is de kluis dinsdagavond geopend. In de kluis bevonden zich onder andere sieraden, munten en papieren. Met behulp van deze gegevens kwam uit de politiesystemen dat de kluis op 9 maart in een Fries dorp bij een inbraak is weggenomen. Alles uit de kluis gaat weer terug naar de eigenaren in Friesland.

De 32-jarige verdachte stond ook nog gesignaleerd bij de politie. Hij werd gezocht omdat hij, in verband met een eerdere veroordeling, DNA-materiaal diende af te staan. Daarnaast moest hem nog een vonnis in persoon worden medegedeeld.

Drietal opgepakt met gestolen kluis in huurauto (Foto: stockfoto Politie)
Drietal opgepakt met gestolen kluis in huurauto (Foto: stockfoto Politie)