Yakuza-spin-off Judgment uit de handel wegens drugsgebruik acteur

Judgment, een spin-offgame van de Yakuza-serie die sinds eind vorig jaar in Japan beschikbaar is, is vooralsnog weer van de markt gehaald. Acteur Pierre Taki, die meegewerkt heeft aan de titel, is namelijk opgepakt voor vermeend cocaïnegebruik.

Na een tip heeft de Japanse politie Taki’s huis en auto doorzocht. Hoewel hierbij geen sporen van cocaïne zijn gevonden, werd de acteur wel positief getest op de betreffende drug. Hij heeft toegegeven een kleine hoeveelheid gebruikt te hebben. Het klinkt misschien wat rigoureus om dan gelijk een hele game uit de handel te halen, maar Japan heeft een zeer streng beleid als het aankomt op drugsgebruik en -bezit. Taki hangt een gevangenisstraf van zeven jaar boven het hoofd. Sega heeft na het horen van dit nieuws Judgment van de Japanse markt gehaald en zelfs alle tweets over de game verwijderd.

Eerder heeft Sega acteur Hiroku Narimaya al moeten vervangen in de re-release van Yakuza 4, omdat hij ook verdacht werd van drugsgebruik. Sega is momenteel aan het bekijken hoe het verder gaat met Judgment. Of de westerse PlayStation 4-release die gepland staat voor 25 juni hiermee in gevaar komt, is op het moment nog onduidelijk.

judgment