Boksers Bivol en Mighty Mo verdedigen wereldtitels met succes

Wederom keren we voor het boksen even terug naar het weekeinde, waarin dit keer - bij de mannen althans - drie wereldtitels op het spel stonden. We beginnen in het New Yorkse Verona, waar om twee titels gevochten werd.

De Rus Dmitry Bivol (15-0) verdedigde zijn WBA-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) alweer voor de vierde keer, dit keer met Joe Smith Jr (24-2) als opponent. De Amerikaan vocht voor het eerst om een wereldtitel en wist twaalf ronden lang op de been te blijven, maar de drie juryleden waren duidelijk in hun oordeel: Bivol was simpelweg een maat te groot.

Twee ervaren en nog altijd ongeslagen Amerikanen bevochten elkaar om de WBO-wereldtitel in het superlichtgewicht (63,5kg): Maurice Mighty Mo Hooker (25-0, 17 KO's) en Mikkel Slikk Mikk LesPierre (21-0). Voor LesPierre was het leuk dat hij nog ongeslagen was, maar in zijn eerste wereldtitelgevecht was hij gewoon niet opgewassen tegen Hooker. De juryleden twijfelden totaal niet en Hooker verdedigde zijn titel voor de tweede keer met succes.

Hooker - LesPierre (Bron: YouTube)

In het Californische Carson verdedigde Shawn Showtime Porter (29-2) zijn vorig jaar gewonnen WBC-wereldtitel in het weltergewicht (-66,7kg) voor het eerst. De ervaren Cubaan Yordenis Ugas (23-3) was de tegenstander en ook hij stond voor het eerst in een wereldtitelgevecht. Dit keer zat het beduidend dichter bij elkaar: Porter kreeg een snee boven zijn rechteroog te verwerken in de tiende ronde en de juryleden waren verdeeld. Toch verdedigde de Amerikaan zijn titel: 116-112 en 115-113 in zijn voordeel, tegenover 111-117 voor Ugas namens het derde jurylid.

Porter - Ugas (Bron: YouTube)

Tot slot komen we nog even aanzienlijk dichter bij huis: het Belgische Kortrijk, waar Delfine Persoon (42-1) haar WBC-wereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg) alweer voor de negende keer verdedigde. De Amerikaanse Melissa St Vil (11-3), ietwat optimistisch Little Miss Tyson genoemd, dacht de Belgische wel even van de troon te komen stoten, maar in de zevende ronde maakte Persoon er een einde aan en dus is de 34-jarige Belgische nog altijd de onbetwiste lichtgewichtkampioen.