Biatlete Öberg slaat ook voor eigen publiek toe met WK-goud

Biatlete Hanna Öberg heeft op het wereldkampioenschap wederom toegeslagen op de individuele wedstrijd over vijftien kilometer. De 23-jarige Zweedse won vorig jaar verrassend olympisch goud op die afstand, dit keer pakte ze nota bene in haar eigen Östersund de wereldtitel.

De Slowaakse Paulina Fialkova leek hard op weg naar goud. Ze vertrok als vierde, maar was snel en schoot foutloos...tot haar twintigste en laatste schot. Die ging mis, waardoor het ineens toch spannend werd. Het duurde even, maar Öberg was de eerste die Fialkova aan wist te vallen. Bij de laatste schietbeurt was ze nog altijd foutloos en na nog eens vijf treffers was het duidelijk: Öberg zou de snelste tijd neerzetten.

Justina Braisaz deed een late aanval, maar bij de derde keer schieten ging de Française één keer de mist in. Het bleef wel bij die misser en zo wist Braisaz zich op 32 seconden naar het brons te knokken, achter World Cup-leidster Lisa Vittozzi. De Italiaanse was ook foutloos en leverde op snelheid 23 seconden in op Öberg. Fialkova eindigde uiteindelijk als vijfde, nog een paar seconden achter de Duitse Laura Dahlmeier.