Bertens in drie sets onderuit tegen Muguruza op Indian Wells

Kiki Bertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Indian Wells. De 27-jarige Nederlandse verloor in de vierde ronde in drie sets van de Spaanse Garbiñe Muguruza: 7-5, 1-6, 4-6.

Bertens begon moeizaam aan haar partij tegen de voormalig nummer één van de wereld. Mugurza kwam al snel een break voor en bij 5-4 mocht ze voor de set serveren, maar door de nodige fouten van de Spaanse kwam ze terug in de set. Bertens drukte door en won vervolgens de set met 7-5.

In de tweede set begon de Nederlandse goed. Ze behield eenvoudig haar service en in de tweede game kreeg ze breakpunten, maar die waren niet aan haar besteed. Muguruza was het dipje aan het eind van de eerste set te boven en ging steeds beter spelen. Ze nam steeds het initiatief in de rally's en won pakte eenvoudig de tweede set.

Bertens wist in het begin van de derde set goed de Spaanse bij te houden en kwam zelfs een break voor, maar leverde die in de volgende servicegame alweer in. Daarna waren er geen breaks tot 4-5 in het voordeel van Mugurza. In de tiende game kwam Bertens op haar service in problemen. Na een lange rally op het eerste wedstrijdpunt van Mugurza maakte Bertens met een mislukt dropshot de fout en staat de 25-jarige Spaanse in de kwartfinales van Indian Wells. Daarin speelt de voormalig nummer één van de wereld tegen de 18-jarige Canadese talent Bianca Andreescu.