Nicky Haydens laatste superbike in de verkoop

Ten Kate Racing biedt de laatste superbike van overleden motorcoureur Nicky Hayden te koop aan. Op de Honda CBR1000RR SP2 reed de Amerikaan in 2017 zijn laatste World-Superbikeraces. 

In 2016 en 2017 reed The Kentucky Kid voor de Nederlandse fabriek in het WK superbikes voordat hij betrokken raakte bij een noodlottig ongeval in Italië. De toen 35-jarige Hayden werd in de omgeving van Rimini tijdens een trainingsrit op zijn mountainbike aangereden door een auto. De voormalig MotoGP-wereldkampioen werd met ernstig hersenletsel en meerdere botbreuken overgebracht naar een ziekenhuis in de regio. Nadat hij tevergeefs werd verplaatst naar een ander ziekenhuis, overleed hij vijf dagen later op 22 mei 2017. 

De te koop aangeboden motor is nog in originele staat en volgens Ten Kate 'volledig operationeel'. Daarnaast staat deze afgesteld zoals Hayden er mee reed en dus voorzien van onderstaande 2017 specs uit de World Superbikes. Uiteraard levert het motorsportteam een certificaat van authenticiteit. Wel dien je diep in de buidel te tasten: voor zo'n € 95.000 heb je Nicky Haydens laatste racemachine in je garage staan.