FOK! Wat een weer: Bewolkt, af en toe regen en toenemende wind

Het is overwegend bewolkt en er valt af en toe lichte regen, vooral in het westen en noorden van het land. Aan het eind van de middag en in de avond gaat het van het westen uit enkele uren harder regenen. In de loop van de avond trekt de regen naar het oosten weg. De middagtemperatuur komt op 8 à 9°C uit. De zuidelijke wind neemt toe van matig naar overwegend vrij krachtig boven land en naar hard of stormachtig, 7 à 8 Bft vlak aan zee. In de avond draait de wind naar west tot noordwest en zijn er tijdelijk (zware) windstoten van 70-80 km/uur mogelijk.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en kan er een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De wind wordt zuidwest, matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust.

Overdag overheerst de bewolking en in het noorden regent het van tijd tot tijd. Elders komen enkele opklaringen voor, afgewisseld door buien, mogelijk met hagel en kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwest- tot westenwind wordt (vrij) krachtig, aan de kust hard tot stormachtig. Met name in de kustgebieden kunnen er opnieuw zware windstoten voorkomen. (Bron: KNMI)


Uitzicht op Torrox Costa (Spanje) (Foto: Kroezel)
Uitzicht op Torrox Costa (Spanje) (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.