Emmen blijft geld in Wildlands stoppen

De gemeente Emmen blijft de komende jaren vele miljoenen euro's in het verlieslijdende dierenpark Wildlands Adventure Zoo pompen om te voorkomen dat het omvalt. Eind vorig jaar dreigde al een bankroet voor de Drentse dierentuin.

Het water steeg het dierenpark het afgelopen jaar tot de lippen toen de bezoekersaantallen bijna een derde minder bleken dan de prognoses. In 2018 is er een verlies geleden van naar schatting 8 miljoen euro. In december vroeg Wildlands uitstel van betaling aan de financiers van het park: de gemeente Emmen, VolkerWessels, Waterleidingsmaatschappij Drenthe en de Rabobank.

De gemeente Emmen heeft nu besloten de komende jaren zo'n 9,4 miljoen euro in de noodlijdende megalomane dierentuin te steken. In 2019 zal het gaan om 2,2 miljoen euro en voor de vier jaren erna is jaarlijks nog eens 1,8 miljoen euro uitgetrokken.

Samen met de tekorten bij jeugdzorg zorgt dit alles ervoor dat de gemeente flink zal moeten bezuinigen. Zo gaat de renovatie van het sportpark in Nieuw-Amsterdam/Veenoord niet door. Ook de verhuizing en vernieuwing van de bibliotheek in Emmen, de topsporthal aan de Meerdijk en de verhuizing van het vakcollege van het Esdal College zijn allemaal geschrapt in de komende begroting.

Emmen blijft geld in Wildlands stoppen (WikiCommons/Emmenaar)
Emmen blijft geld in Wildlands stoppen (WikiCommons/Emmenaar)