Lammers: "Leclerc wordt wereldkampioen"

Charles Leclerc wordt komend seizoen wereldkampioen, dat verwacht Jan Lammers. De oud Formule 1-coureur denkt dat Sebastian Vettel teveel bezig zal zijn met zijn nieuwe teamgenoot die waarschijnlijk onbevangen het seizoen in zal gaan.

Op de vraag wie er wereldkampioen zal worden gaf Lammers een voor velen verrassend antwoord tijdens de NOS Formule 1-podcast. "Ik denk eigenlijk Leclerc omdat die een fantastische tweede rijder heeft in Vettel. Dat klinkt gek maar hij heeft niks te verliezen. Het is gewoon een state of mind. Als Vettel een keer langzamer is dan Leclerc dan heeft hij zoveel uit te leggen. Dus de Fransman hoeft niet sneller te zijn dan zijn teamgenoot, maar als hij het is dan is dat fantastisch natuurlijk. Dus in mijn optiek zal Leclerc gewoon het hele jaar met racen, snelle rondetijden en resultaten bezig zijn en Vettel gaat het hele jaar met Leclerc bezig zijn."

Lammers stipte hierbij het verleden van Vettel aan. "Dat is natuurlijk al een beetje eerder gebeurd met Ricciardo bij Red Bull. Hij heeft eigenlijk zijn eerste rijders positie bij Ferrari ook niet met vlag en wimpel verdedigd. Hij heeft zelf teveel fouten gemaakt."

Dat Vettel niet meer als een jonge onbevangen coureur rondrijdt maakt het lastiger voor hem aldus Lammers. "Het is nog steeds die fantastische goede Vettel maar zijn bagage die hij mee moet nemen om het hetzelfde te verrichten is vele malen meer. Dus het is ook veel moeilijker voor Vettel, laat dat duidelijk zijn. Hij kan het nog steeds, wij weten dat. Maar of hij dat zichzelf ook gaat realiseren en of hij dat gaat doen, laten we het hopen."

NOS-verslaggever Dekker sloot zich aan bij de woorden van Lammers. "We gaan dit jaar zien hoe goed Vettel is. Of hoe matig hij is. Hij is een viervoudig wereldkampioen, een top coureur. Als Verstappen opgefokt is, is hij op z'n best. Als Vettel opgefokt is, maakt hij foutjes."

Lammers: "Lecrec wordt wereldkampioen" (Pro Shots / Insidefoto)
Lammers: "Lecrec wordt wereldkampioen" (Pro Shots / Insidefoto)