Spar Schiedam overvallen, politie zoekt getuigen

Met een bivakmuts en een helm op overviel een jongen zondagmiddag de Spar supermarkt op het Stationsplein in Schiedam. Een medewerker raakte licht gewond. De politie onderzoekt de overval en roept getuigen op zich te melden.

Het was iets voor vijven toen er een man volledig in het zwart gekleed de supermarkt binnenkwam. Hij rende op een medewerker af en trok een mes uit een blauwe plastic tas. Het mes raakte de medewerker in het gezicht. Vervolgens riep hij om de kassalade en om tabak.

Ondertussen bedreigde hij nog een andere medewerker met het mes. Uiteindelijk ging hij er met de gevraagde spullen vandoor en rende richting het viaduct. Daar stapte hij bij iemand achterop de scooter en reed richting de Euroscoop bioscoop.

Een ooggetuige weet aan FOK! te melden dat het om een legergroene scooter zou gaan. Ook zag deze persoon dat de door het mes geraakte medewerker flink toegetakeld was: "Hij zat helemaal onder het bloed."

De dader was ongeveer 1.75 meter lang, donkere huidskleur, zwarte wollen handschoenen, zwarte jas en trainingsbroek met een wit logo en ook zwarte gympen. Hij droeg zoals gezegd een zwarte bivakmuts en een zwarte helm. Hij sprak accentloos Nederlands zonder accent. Getuigen worden verzocht om zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000.