Bertens in vierde ronde na spannende partij tegen Konta

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi van Indian Wells. De 27-jarige Nederlandse rekende in de derde ronde in twee sets af met de Britse Johanna Konta: 7-6(10), 6-4.

Bertens en Konta maakten er een spannende partij van. In de eerste set moest een tiebreak de beslissing brengen. In een lange tiebreak waarin beide tennissters meerdere setpunten kreeg trok Bertens uiteindelijk aan het langste eind. De nummer zeven van de wereld benutte haar derde setpoint.

In de tweede set ging het opnieuw gelijk op. Tot aan 4-4 verloren beide tennissters hun service niet, maar in de negende game van de tweede set sloeg Bertens toe. Op het derde breakpoint in de game maakte Konta een dubbele fout en was de break voor de Nederlandse. De game kreeg Bertens verschillende wedstrijdpunten en op het derde wedstrijdpunt was het raak voor de nummer zeven van de wereld.

Bertens treft in de vierde ronde Garbiñe Muguruza. De als twintigste geplaatste Spaanse zag haar tegenstandster Serena Williams aan het begin van de tweede set opgeven. Toen stond het 6-3 1-0 voor Muguruza.