Rugbyers Wales doen goede zaken in Six Nations

De rugbyers van Wales hebben een prima stap gezet richting het veroveren van hun vijfde titel in de prestigieuze Six Nations, die ze in 2013 voor het laatst wonnen. Met nog één beslissend duel te gaan staat Wales bovenaan.

In Edinburgh namen de Welshmen het in het weekeinde op tegen Schotland. Winger Josh Adams opende de score na een klein kwartier met een try, Jonathan Davies zorgde nog voor de rust voor een tweede try. Gareth Anscombe trapte één van de twee conversies tussen de palen en scoorde ook nog twee penalties. Een try van Darcy Graham na een klein uur bracht de Schotten nog in de wedstrijd, maar het was niet genoeg: 11-18.

Engeland maakte ondertussen pijnlijk gehakt van Italië, wat in Twickenham met 57-14 op de broek kreeg en zo voor het vierde jaar op rij als laatste zal eindigen. Ierland won met 26-14 van Frankrijk, nadat de Ieren bij rust met 19-0 hun grootste voorsprong ooit na één helft tegen de Fransen op het bord hadden staan.

Komende zaterdag speelt Wales in de laatste speelronde thuis tegen Ierland, terwijl Engeland tegen Schotland speelt. Met zestien punten staat Wales bovenaan, één punt boven Engeland en twee boven Ierland.