'Zoekend Feyenoord liep blauwtje bij Louis van Gaal'

Louis van Gaal is volgens het Algemeen Dagblad benaderd voor het trainerschap bij Feyenoord, maar hij heeft bedankt voor de eer. Eerder werd al bekend dat ook Dick Advocaat door de Rotterdammers werd gepolst om Giovanni van Bronckhorst na dit seizoen op te volgen. De huidige oefenmeester van Feyenoord maakte in januari bekend na afloop van dit seizoen te vertrekken uit De Kuip, waarna de club direct op zoek ging naar een opvolger.

De 67-jarige Van Gaal is sinds zijn vertrek bij Manchester United in 2016 clubloos, waardoor hij in principe eenvoudig had kunnen instappen bij Feyenoord. De afzegging van Van Gaal past echter 'in de lijn die hij aanhoudt sinds hij bekend maakte in principe niet meer aan de slag te gaan als trainer in het topvoetbal', zo klinkt het.

Uiteindelijk viel de keuze van Feyenoord op Jaap Stam. De huidige trainer van PEC Zwolle tekende deze week een contract voor twee seizoenen bij de huidige nummer drie van de Eredivisie. Feyenoord zou het doorlopende contract van Stam met PEC voor ongeveer acht ton hebben afgekocht.