Reus Zenhäusern slalomt naar World Cup-zege

Alpineskiër Ramon Zenhäusern heeft in het Sloveense Kranjska Gora de slalom op zijn naam geschreven. Voor de 26-jarige boomlange Zwitser was het zijn derde World Cup-zege, nadat hij in 2018 en dit jaar het city event in Stockholm won.

Na de eerste run stond Henrik Kristoffersen uit Noorwegen aan de leiding, 0,57 seconden voor de Italiaanse veteraan Manfred Mölgg. Alexis Pinturault (+0,62), Daniel Yule (+0,64) en André Myhrer (+0,79) deden ook nog volop mee om het podium, terwijl de dominante Marcel Hirscher op 0,81 seconden zesde stond.

Zenhäusern kwam vanaf de zevende plek en haalde in de tweede run ongenadig hard uit. Met een van de meest indrukwekkende runs van het hele skiseizoen gaf hij iedereen volstrekt het nakijken: niemand kwam zelfs binnen een seconde van Doppelmeter.

Kristoffersen verloor in de tweede run meer dan twee seconden en pakte op 1,15 seconden toch nog de tweede plek, 0,02 seconden voor Hirscher. De jonge Nederlander Max van Rossum haalde de finish van de eerste run niet.

Reus Zenhäusern slalomt naar World Cup-zege (Pro Shots / Action Images)