IJzersterk debuut racetalent Van Kalmthout in Indy Lights

Coureur Rinus van Kalmthout, in de Verenigde Staten racend als Rinus Veekay, is bijzonder goed begonnen aan zijn nieuwe avontuur in de Road to Indy. De nog altijd maar 18-jarige Hoofddorper rijdt dit seizoen in de Indy Lights, het niveau onder de IndyCar Series.

In de straten van St Petersburg in Florida werd het seizoen zaterdag geopend met de eerste race, waarin Van Kalmthout als zesde van start ging en als vijfde eindigde. Zachary Claman De Melo, die al IndyCar-ervaring heeft, pakte dominant de winst en dus de leiding in het kampioenschap, voor Toby Sowery en Oliver Askew.

In de tweede race ging het nog een stuk beter voor Van Kalmthout: de jonge Nederlander opende bij de start volle bak de aanval en pakte de leiding. Robert Megennis parkeerde zijn auto nog even tegen de muur waardoor de safety car de baan op kwam, maar na een briljante herstart kwam Van Kalmthout nauwelijks nog in de problemen. Claman De Melo probeerde nog wat druk te zetten, maar moest genoegen nemen met plek twee, voor Sowery.