Schachmann de beste in kletsnatte editie GP Industria e Artigianato

Maximilian Schachmann heeft de GP Industria e Artigianato gewonnen. In slechte weersomstandigheden was de Duitser van BORA-hansgrohe in een sprint met twee net iets sneller dan de Italiaan Mattia Cattaneo. Andrea Vendrame won de sprint van de achtervolgende groep op veertien seconden.

De Italiaanse wedstrijd de GP Industria e Artigianato stond vandaag op het programma. De wedstrijd ging over 200 kilometer, waarbij de eerste honderd kilometer volledig vlak was en in de laatste honderd een plaatselijk parcours moest worden verreden, met daarin een beklimming van de Fornello, een korte klim van 2,5 kilometer aan 6,5%.

De wedstrijd kende een traditioneel verloop. In de eerste uren van de wedstrijd reed er een kopgroep van zes vooruit. Op het plaatselijke parcours werden de wedstrijd vroege vluchters ingerekend, waarna de finale kon beginnen. Op de laatste beklimming van de Fornello probeerde verschillende renners het: Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Dayer Quintana (Movistar) en Damien Howson (Mitchelton-Scott). Alleen waren die aanvallen niet succesvol en de aanval van Schachmann en Cattaneo wel.

Het tweetal bleef in de kletsnatte afdaling voorop, waarna Cattaneo op kop begon aan de sprint, maar Schachmann wel veel te sterk voor de Italiaan. Daarmee boekt de Duitser zijn eerste overwinning van het seizoen en dat is ook de eerste overwinning voor zijn nieuwe werkgever BORA-hansgrohe. Vorige winter kwam hij over van Quick-Step Floors.