Piazza nieuwe bondscoach Nederlandse volleyballers

De Nederlandse volleybalbond heeft de Italiaan Roberto Piazza aangesteld als bondscoach van de mannenploeg. Piazza begint in mei bij het Nederlands volleybalteam en tekent een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Piazza is op dit moment nog de clubcoach bij de Poolse kampioen PGE Skra Belchatow. In het verleden coachte ook verschillende clubs in Italië en werkte in het verleden samen met onder anderen de oud-internationals Rob Bontje en Robert Horstink en met Oranje-speler Nimir Abdelaziz.

De 51-jarige Italiaan is de opvolger van Gido Vermeulen, die eind vorig jaar vertrok na het WK waarop Nederland achtste werd. Henk-Jan Held, die in 1996 goud won op de Olympische Spelen van 1996 in Atalanta, zal de assistent worden van Piazza.

"Dit team heeft een grote historie en in het verleden heb ik met grootheden als Peter Blangé en Ron Zwerver mogen werken. Ik heb alle wedstrijden van Oranje op het laatste WK gezien en ik was onder de indruk van hun prestaties in Bulgarije en Italië", aldus Piazza.

"Dit team heeft alles in handen om de volgende stap te gaan zetten. Mijn droom is om Nederland naar de top-10 van de wereld te brengen."

De Nederlandse volleybalbond is blij met de keuze voor Piazza: "Zijn ervaring als toptrainer geeft vertrouwen dat hij de mannen deze zomer een extra impuls zal geven. Zijn kennis van het internationale topvolleybal is een meerwaarde" aldus technisch directeur Joop Alberda.

Oranje begint eind mei aan de Golden European League en doet in augustus mee aan het olympisch kwalificatietoernooi in Ahoy. In september staat het EK op het programma. Dat toernooi vindt plaats in Nederland, Frankrijk, België en Slovenië. In Nederland wordt tot en met de kwartfinales gespeeld in Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn.