UFC: vechter breekt enkel terwijl hij KO wordt geslagen

UFC Fight Night 146 betekende de definitieve terugkeer van de Braziliaanse MMA-grootheid Junior dos Santos. Dos Santos rekende in Wichita keihard af met de lompsterke, maar technisch beperkte, Amerikaan Derrick Lewis. Buiten deze partij was er weinig écht te genieten in Kansas.

Dos Santos, voormalig zwaargewichtkampioen, mocht tegen Lewis vijf ronden knallen. Zover kwam het echter niet, want in ronde twee was de rechtervuist van Cigano al teveel voor The Black Beast. In de eerste ronde was het Dos Santos die Lewis al zwaar pijnigde. Met een heerlijke draaistoot op het lichaam van de stevige Amerikaan liet hij Lewis zwaar afzien.

Ronde twee was een formaliteit. Dos Santos ging door met het pijnigen van Lewis en na een razendsnelle rechtervuist op het hoofd van Lewis werd de partij vakkundig op de grond afgemaakt. Dos Santos had zijn derde achtereenvolgende overwinning binnen met het tweede achtereenvolgende verlies voor Lewis.

Tim Means vs Niko Price
Vijf minuten puur genieten met deze twee weltergewichten. Means raakte al snel aangeslagen door de rappe Price. Means werd daarmee eigenlijk gedwongen om snel de grond op te zoeken, om maar enigszins te kunnen herstellen, waarna de wedstrijd weer in hoge snelheid door ging.

Waarschijnlijk heeft Price wat beton in zijn kin laten gieten, want de vuisten van Means leken zich stuk te slaan op het hoofd van The Hybrid, zonder ook maar enige twijfel frustrerend voor Means.

Price nam echter al snel wraak door Means met een rechterhoek op zijn kaak te slaan. Means ging direct knockout en tijdens zijn val brak hij ook nog even zijn enkel. Wat een spektakel maakten deze twee vechters er weer van. Deze had wel drie volle ronden mogen duren.

Volledige uitslag en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Junior dos Santos verslaat Derrick Lewis via TKO (stoten, ronde 2)
Elizeu Zaleski verslaat Curtis Millender na opgave (rear-naked choke, ronde 1)
Niko Price verslaat Tim Means via knockout (stoten, ronde 1)
Blagoy Ivanov verslaat Ben Rothwell na jurybesluit (29-28 x3)
Beneil Dariush verslaat Drew Dober  na opgave (armklem, ronde 2)
Omari Akhmedov verslaat Tim Boetsch na jurybesluit (30-27 x3)
Anthony Rocco Martin verslaat Sergio Moraes na jurybesluit (30-27 x3)
Yana Kunitskaya verslaat Marion Reneau na jurybesluit (29-28 x3)
Grant Dawson verslaat Julian Erosa na jurybesluit (30-26, 30-27, 29-27)
Maurice Greene verslaat Jeff Hughes na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Matt Schnell verslaat Louis Smolka  na opgave (triangle choke, ronde 1)
Alex Morono verslaat Zak Ottow  na opgave (stoten, ronde 1)
Alex White verslaat Dan Moret na jurybesluit (29-28 x3)