Riiber wint noordse combinatie voor Noorse koning

Jarl Magnus Riiber heeft zijn zoveelste zege van het seizoen in de noordse combinatie binnen. De 21-jarige Noor regeert dit seizoen met ijzeren vuist en op de legendarische Holmenkollen wist hij er weer een overwinning bij te pakken.

Go Yamamoto won het schansspringen, maar de Japanner is bepaald niet een van de betere langlaufers en kwam er dan ook niet aan te pas op de tien kilometer op de latten. Daar kwam de top-9 al snel bij elkaar: Riiber vertrok als negende en sloot ook na een kilometer of twee aan, terwijl de als vijftiende vertrokken Fin Ilka Herola een kilometer later ook de aansluiting vond.

Zo ontstond een forse kopgroep, die vervolgens tot in de slotronde bij elkaar bleef. In die laatste ronde trok Herola de gashendel open, waarbij alleen World Cup-leider Jarl Magnus Riiber kon volgen. De Noor was in de sprint de beste en hield Herola op 0,2 seconden van zijn eerste zege ooit af. De Noor Espen Bjørnstad ontsnapte in de achtervolgende groep en pakte de derde plek, voor Manuel Faisst uit Duitsland.