Viñales begint MotoGP-seizoen met poleposition

Motorcoureur Maverick Viñales is het MotoGP-seizoen uitstekend begonnen. Op het Losail International Circuit heeft de Spaanse Yamaha-coureur de poleposition veroverd voor de Grand Prix van Qatar, de openingsrace van het nieuwe jaar.

Viñales was tijdens de kwalificatie 0,198 seconden sneller dan Ducati-rijder Andrea Dovizioso, die ternauwernood de tweede plek pakte: wereldkampioen Marc Marquez parkeerde zijn Honda één duizendste van een seconde achter Dovizioso op de derde plek.

De tweede startrij wordt gevormd door Jack Miller (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha) en Cal Crutchlow (Honda). Vooral voor Quartararo was dat een indrukwekkende prestatie, want de pas 19-jarige Fransman debuteert dit weekeinde op het hoogste niveau.

In de Moto2 ging de poleposition naar de Duitser Marcel Schrötter, voor Xavi Vierge en Lorenzo Baldassarri. Bo Bendsneyder moest genoegen nemen met een achttiende plek. Aron Canet opende het Moto3-seizoen met pole, voor Lorenzo Dalla Porta en Kaito Toba.

Zondag begint het seizoen om 15.00 uur Nederlandse tijd met de Moto3-race, gevolgd door de Moto2 om 16.20 uur en de MotoGP om 18.00 uur.