Bokstalent Dubois haalt hard uit

Bokser Daniel Dubois wordt al een kleine twee jaar gezien als hét toptalent in de zwaargewichten en de inmiddels 21-jarige Engelsman heeft vrijdagavond weer van zich doen spreken. In de Royal Albert Hall in Londen boekte hij een indrukwekkende zege op Razvan Cojanu, waardoor hij nu op 10-0 (9 KO's) staat.

De 31-jarige Cojanu vocht in mei 2017 nog tegen Joseph Parker om de WBO-wereldtitel, maar dat gevecht verloor hij, net als de twee gevechten daarna. In Londen hoopte de Roemeen zijn carrière weer een boost te geven, maar dat hij Triple D trof was dan wel een beetje jammer. Dubois heeft gruwelijk harde klappen in zijn arsenaal en al in de tweede ronde wist hij Cojanu daarmee genadeloos te vloeren.

De Roemeen kon kleuren proeven en smaken zien en de scheidsrechter maakte er uiterst terecht een einde aan, waarmee de jonge Dubois de Europese WBO-titel pakte. Op 13 april komt hij weer in actie, dit keer in de Wembley Arena tegen een nog niet bekende tegenstander.

Anthony Yarde vocht vrijdagavond in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) om de intercontinentale WBO-titel, met de Amerikaan Travis Reeves (17-3) als tegenstander. The Beast domineerde Reeves en in de vijfde ronde vond de scheidsrechter het welletjes geweest, waardoor Yarde de titel in bezit houdt en op 18-0 (17 KO's) komt, waarbij hij hoopt dat hij later dit jaar misschien eens om een wereldtitel mag vechten.

Dubois - Cojanu (Bron: YouTube)