Uitslag ADO Den Haag - sc Heerenveen

Sc Heerenveen heeft goede zaken gedaan in de strijd om een plek in het linkerrijtje in de Eredivisie. De Friezen zegevierden uit bij ADO Den Haag met 2-3 dankzij de tandem Michel Vlap en Sam Lammers die de laatste weken de doelpunten aaneen rijgen.

Het was ADO dat in eigen huis uit de startblokken schoot en in de eerste minuten voor had moeten staan. Lex Immers stuitte op Heerenveen-doelman Warner Hahn en in de rebound werd de bal van de lijn gehaald. Een kopbal van Tomas Necid ging over en even later werd een inzet door Daniel Hoegh gestuit.

Daarna nam Heerenveen het initiatief over en de eerste kans was wel raak toen Vlap op aangeven van Lammers de bal over doelman Robert Zwinkels heen stiftte. Lammers kreeg ook mogelijkheden, want een schot van de spits ging maar net naast en een andere poging stuitte op Zwinkels.

Na rust kwam ADO via Necid plots terug in de wedstrijd na een rake kopbal op aangeven van Nacer El Khayati. Lang duurde de euforie niet, want Vlap schoot uit een vrije trap prima binnen. In blessuretijd werd het zelfs 1-3 toen Lammers op aangeven van Van Amersfoort scoorde. De eindstand werd bepaald door El Khayati die een strafschop binnenschoot: 2-3. De bal ging op de stip nadat Doke Schmidt Necid vloerde.

ADO Den Haag

2 - 3

sc Heerenveen

63' Necid
90+4' El Khayati(pen)